Arctic Jam 16-23 AUGUST

12 gratis dansekurs, premier, underholdning

Perfekte gratis Sommer festival for barn og ungdom

Arctic Jam 16-23 AUGUST

Bruk Arctic Jam som sommerskole

Dans & samhold

Gratis Arctic Jam 

Barn og ungdom

Ideologi

« Skape en felles plattform innen aktivitet og idrett hvor barn/ungdom kan delta uten økonomisk press, og der samhold, opplevelse og
 integrering står i fokus »

4th Tromsø Arctic Hiphop Jam vil fortsette å være en unik kulturell festival som motarbeider økonomisk press via aktivitet for barn og ungdom. 12 gratis kurs, over 300 deltakere fra flere distrikter i Nord Norge, samt deltakere fra hele Norge og nå også med internasjonale samarbeidspartnere i Russland og Polen. Arctic Jam har gått fra å være lokal, til regional og nå internasjonal festival i løpet av bare 3 år.

4. utgave skal sette Tromsø på kartet i det globale hiphop-miljøet som en anerkjent festival via vår produktutvikling og tjene regionen samt bygge videre på vår ideologi. I løpet av de tre første årene har Arctic Jam hatt over 1000 deltakere, noe som utgjør tilnærmet 2 % av Tromsø bys befolkning.

 

Arctic Jam

Festivalen er blitt et samlingspunkt og en arena for hiphop kultur (dans, musikk og scenekunst) hvor samhold og aktivitet for barn og ungdom er i sentrum. Gjennom festivalen har vi kartlagt og etablert kommunikasjon mellom dansere og skoler i landsdelen. Vi har skapt kids crews som konkurrerer nå innen dans, samt treffes og deler opplevelser. Festivalen er bygd opp med innhold hvor barn og ungdom kan utvikle seg via gratis danse- og musikk-kurs samt tilegne seg kunnskap via historikk-workshop om hiphopkultur.

Takket være stor lokal støtte fra kjerne bedrifter og sponsorer samles det inn flere hundre gaver og premier til barna som deltar på festivalen hvert år. De skal også få oppleve og se høy kvalitet innen scenekunst, musikkinnslag og battle-konkurranse med profesjonelle dansere. Sjangeren breakdance som vi har valgt som hovedkonkurranse i år med 60 000 Nok i pris premie skal tiltrekke verdenseliten opp til Tromsø og inspirere en helt ny generasjon til å utøve, samt drive videre denne formen for kunst og kultur.

Veldig relevant tematikk akkurat nå, siden denne sjangeren av hiphop kultur er blitt en del av, og har fått innpass i de olympiske leker. Vi jobber for å få etablert et strukturert miljø med en konkurranse bevisst arena for utvikling, bygd på prinsippet “peace, love & unity”.

Det som gjør festivalen Arctic Jam unik, er det fascinerende faktum at barn ikke trenger språk for å leke sammen gjennom aktivitet. Det trengs heller ikke perfekte fysiske egenskaper for å ha glede av dans. Det kreves ikke mye utstyr, og vi som festival oppnår integrering og toleranse. Igjennom festivalens tre år er det vekket interesse fra utlandet hvor vi har anskaffet samarbeidspartnere som arbeider for kulturell utveksling på tvers av landegrenser. Vårt fokus er på regioner uten stor befolkningstetthet og mange tilbud, som NGO rainbow for life, Arkhangelsk i Russland og Padew assosiation of initiatives i Polen